ŽAMPIÓNOVÁ POLÉVKA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA HOUBOVÁ / 




INGREDIENCE: 250 g žampiónů, 50 g másla, 2 šalotky, 1,5 l vývaru nebo vody, 6 plátků suchého toastového chleba, jemně krájená petrželka, 3 polévkové lžíce smetany, mletý pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté třeně i kloboučky žampiónů osušíme, celkem 200 g žampiónů nadrobno nasekáme a zbytek nakrájíme na plátky (kloboučky). Šalotku očistíme a jemně nakrájíme, Odebereme lžící másla a zbylé rozpustíme v hrnci, Přidáme nakrájenou šalotku, necháme ji zesklovatět. Pak na ni vložíme nasekané žampióny a dusíme je asi 3 minuty. Zalijeme je masovým vývarem nebo vařící vodou, do které přidáme podle chuti sůl.a pepř. Zvolna vaříme. - Mezitím na másle podusíme plátky žampiónů. Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku a chleba dobře rozdrobíme. Chlebové drobty vsypeme do polévky asi 8 minut před koncem vaření. Před podáváním přilijeme smetanu, do polévky vložíme podušené nakrájené plátky žampiónů a necháme ještě krátce povařit. - Podáváme sypané jemně krájenou petrželkou.



ŽAMPIÓNOVÁ POLÉVKA. ŽAMPIÓNOVÁ POLÉVKA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1362 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz